• home
 • video
 • pas verschenen

  "Legia Warschau zal Odjidja niet zomaar laten vertrekken"

  Vadis Odjidja werd met Legia Warschau kampioen.

  Vadis Odjidja (28) komt bij Legia Warschau weer helemaal boven water. De Belgische middenvelder werd in Polen verkozen tot "Voetballer van het Jaar". "In de matchen die ik heb gezien, was hij de beste speler op het veld", vertelt Wlodek Lubanski (70).

  "Legia zal stevige transfersom vragen"

  "Vadis Odjidja is absoluut terecht verkozen tot beste voetballer van het seizoen in Polen", verklaart Wlodek Lubanski (70), ex-speler en -coach van onder meer Lokeren, aan Sporza.

  "Ik heb hem een paar keer in actie gezien bij Legia Warschau en toen was hij de beste speler op het veld. Hij speelde zeer regelmatig en was beslissend voor kampioen Legia."

  Zal Odjidja in Polen blijven? "Hij haalt een hoog niveau en pakt prijzen. Voorlopig lijkt Odjidja te blijven, maar je weet nooit wat er gebeurt op de internationale markt. Legia zal hem niet gemakkelijk laten gaan en zal een stevige transfersom vragen."

  "Coach heeft Odjidja op hoger niveau gebracht"

  Na een moeizaam seizoensbegin onder Besnik Hasi kon Legia Warschau uiteindelijk toch de titel binnenrijven. "Hasi had een beetje pech, want niet alle spelers waren in goeie vorm bij het begin van het seizoen", legt Lubanski uit.

  "Na de trainerswissel kwam Jacek Magiera aan het roer te staan. Hij is een ex-speler van Legia: hij is nog jong, maar wel al vrij ervaren. Hij heeft veel veranderd en heeft zijn spelers vooral meer vertrouwen gegeven. Hij heeft onder meer Odjidja op een hoger niveau gebracht."