• home
 • video
 • pas verschenen

  "Falcao komt niet naar Cercle, maar aanwinsten zullen kwaliteiten hebben"

  Cercle Brugge wil weer naar de Jupiler Pro League.

  Cercle Brugge heeft François Vitali voorgesteld als nieuwe technisch directeur. De Fransman is een mannetje van Monaco, dat onlangs Cercle overnam. "Ik geloof in dit project", klinkt het.

  "Nieuwkomers uit Monaco zullen kwaliteiten hebben"

  Cercle Brugge wil met de hulp van Monaco zo snel mogelijk terugkeren naar de Jupiler Pro League. Volgens François Vitali zal Cercle vier à vijf versterkingen mogen verwelkomen uit Monaco.

  "Radamel Falcao zal uiteraard niet naar hier komen", lacht de Fransman. "Maar de nieuwkomers zullen natuurlijk over kwaliteiten beschikken. Ik wil jongeren overtuigen voor Cercle te spelen door hen erop te wijzen dat ze in professionele omstandigheden kunnen werken en dat het niveau in België hoger ligt dan men verwacht."

  "Kijk maar naar de recente Europese prestaties van clubs als Racing Genk, Anderlecht en AA Gent. Van hieruit is het bovendien mogelijk om je in de kijker te spelen van Franse clubs."

  "Geloof in dit ambitieuze project"

  François Vitali was van 2011 tot 2015 technisch directeur van Moeskroen, dat met de hulp van Rijsel opklom van vierde naar eerste klasse. "Ik wil hier iets heropbouwen net als bij Moeskroen, waar we toch een goed team in elkaar staken met spelers als Abdoulay Diaby, nu Club Brugge, en Kévin Vandendriessche, nu KV Oostende."

  "Wat ik beter wil doen dan bij Moeskroen is de communicatie richting de mensen die al jaren tot de club behoren. Bij Moeskroen stonden de nieuwkomers te veraf van zij die zich afvragen of de waarden van de club zullen behouden worden. Die fout mogen we hier niet maken."

  "Ik geloof in dit ambitieuze project. Cercle Brugge is een club met een rijk verleden in België. Het is mijn taak om die draad weer op te pikken, samen met coach José Riga. Wegens minder financiële middelen verging het Cercle Brugge niet zo goed de voorbije jaren. Maar nu kan de club profiteren van de samenwerking met Monaco, zo kan Cercle gebruikmaken van het uitgebreide scoutingnetwerk van de Monegasken."