• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "De Rode Duivels? Ik volg het niet meer"

  Wilmots: "Ik moet een hele nieuwe groep bouwen."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Marc Wilmots ging met Ivoorkust zwaar onderuit in Nederland. De ex-bondscoach van België vraagt tijd om zijn ploeg te bouwen. "Er is nooit echt gewerkt aan de overgang van de oude naar de nieuwe generatie. Nu is het plots aan de jonge spelers." Over de Rode Duivels wou hij het niet meer hebben.

  Ivoorkust vertrok uit Nederland met een pijnlijke 5-0-nederlaag. Geen fijne start voor Marc Wilmots, die ook zijn eerste match als coach van Ivoorkust verloor. Hoe heeft hij zijn eerste weken als bondscoach van Ivoorkust ervaren?

  "Het is een prachtige ervaring. Dit is een fantastische uitdaging. Zo zie ik het." Zal Wilmots naar Afrika verhuizen? "De meeste internationals spelen in Europa dus ik reis overal naartoe om ze te zien."

  Sportief is het voorlopig nog geen succes. "Ik heb nog geen resultaat gezien van mijn werk vandaag. Maar we gaan door. Ik werk met veel jonge spelers, vandaag speelden er vier jongens die er voor het eerst bij waren."

  "Ik moet hier een nieuwe ploeg op poten zetten. Ik heb geen keuze, het is zo. Hier is nooit echt gedacht aan de toekomst. Er is niet gewerkt aan de overdracht van de oude naar de nieuwe generatie. Nu is het plots aan die jonge jongens."

  "Je moet ze tijd geven. Ik zal nu een analyse maken: welk voetbal kan voor deze ploeg efficiënt zijn? Waar spelen de jongens bij hun ploeg en kan ik ze ook ergens anders zetten? Vandaag heb ik mijn ogen al geopend."

  "De Rode Duivels zijn een afgesloten hoofdstuk"

  Er waren ook heel wat Belgische journalisten naar de persconferentie van Wilmots afgezakt. Volgt hij de Rode Duivels nog?

  "Neen. Ik ben hier om te praten over Ivoorkust. De Rode Duivels zijn een afgesloten hoofdstuk. Het is gedaan. Dank u."