• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Hoop dat interland telt, of ik pak iemand bij de bond bij zijn nekvel"

  Heeft Jan Vertonghen daar al iemand van de bond in het vizier?

  Hoewel de interland tussen België-Tsjechië niet officieel in de boeken zal komen, waren de bondscoach en Jan Vertonghen daar achteraf wel heilig van overtuigd. Tot groot ongeloof van Vertonghen, die jaagt op het record van Jan Ceulemans.

  Gisteren werd al duidelijk dat België-Tsjechië geen officiële interland zou worden, omdat beide teams veel wilden wisselen. Enkele uren voor de match beslisten beide bondscoaches om zich toch te beperken tot het maximum van 6 wissels, maar dat besluit kwam te laat om de interland toch nog te officialiseren bij de FIFA. Maar daar was nog niet iedereen van op de hoogte.

  "Telt deze match niet officieel mee? Toch wel hoor", verzekerde bondscoach Roberto Martinez onze reporter na de match. "Dat is ook de reden dat we ons beperkt hebben tot die 6 wissels."

  "Ik hoop dat deze match meetelt, anders ga ik iemand bij de bond bij zijn nekval pakken", was Jan Vertonghen feller.

  Vertonghen zou met 92 caps immers tot op een zucht van het record van Jan Ceulemans (96 caps) komen. "Ik zou zelfs willen dat de trainingen meetellen", lacht hij met zijn eigen obsessie voor dat record.

  "Hoe dichter je bij dat record komt, hoe meer je erop begint te letten. De jongens lachten me al uit dat de match niet zou meetellen. Ik weet niet of dat zo is, maar ik hoop het wel. Dan zijn we er weer een stapje dichter bij."

  Video player inladen ...