• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns komt buiten tijd binnen in Dauphiné en maakt kruis over Tour

  Edward Theuns beleefde een calvarietocht in de Dauphiné.

  De Dauphiné is voor Edward Theuns na 2 ritten al afgelopen. Theuns had niet meteen een verklaring waarom hij niet kon volgen. "Mijn lichaam wou gewoon niet mee", is Theuns aangeslagen. Hij beseft nu ook dat hij niet op tijd fit zal geraken voor de Tour.

  Gisteren had Edward Theuns al een slechte dag, maar vandaag was het helemaal afzien, zoals hij na de rit op Twitter liet merken. "Ik heb 100 kilometer voor de bezemwagen uitgereden en op 20 kilometer van het einde kreeg ik dan ook nog eens een lekke band."

  "Uiteindelijk finish ik enkele minuten boven de tijdslimiet. Dat is balen." Een verklaring heeft Theuns niet. "Ik ben niet ziek. Ik denk dat mijn lichaam gewoon niet meer kan."

  "Eind april ging ik onder het mes om de bouten en vijzen uit mijn rug te halen. Daarna nam ik twee weken rust en trainde ik twee weken goed in Spanje. Vervolgens reed ik de Ronde van België."

  Maar daar kwam Theuns in de eerste rit al ten val in de massasprint. "Ik heb doorgebeten en die ronde uitgereden, maar ik denk dat het allemaal een beetje zijn tol eist."

  "Ik denk dat ik te veel hebben willen doen om terug te keren, dat mijn lichaam niet klaar was om zo snel na een operatie zoveel te trainen en te koersen."

  "Het is de eerste keer dat ik buiten tijd eindig in een koers. Dat is mentaal wel even slikken. Maar ik moet de knop omdraaien. We gaan analyseren wat er aan de hand is, een oplossing zoeken en dan nieuwe doelen stellen."

  "Sterkste renners moeten naar de Tour. Daar hoor ik nu niet bij"

  Edward Theuns had gehoopt een jaar na zijn zware val in de Tour opnieuw aan de start te kunnen staan, maar die hoop is hiermee nagenoeg vervlogen. "Ik moet de droom om met de ploeg en Contador te strijden voor het klassement opbergen. Ik had dat zo graag gedaan, maar ik moet realistisch zijn."

  "De Tour komt heel dichtbij en deze vorm zal in 3 weken tijd niet enorm verbeteren. De ploeg wil ook met de sterkste renners naar de Tour. Dat begrijp ik. Ik hoor daar momenteel niet bij. Helaas."