• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon: "In 2018 kamp van mijn leven boksen tegen olympisch kampioene"

  Delfine Persoon.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Meervoudig wereldkampioene boksen Delfine Persoon herstelt van een dubbele handoperatie, maar heeft zich al een nieuw doel gesteld. "Volgend jaar wil ik het als wereldkampioene opnemen tegen de olympische kampioene", zegt Persoon.

  Persoon: "Olympisch kampioene zal mijn wereldtitel willen afpakken"

  Yves Ngabu knokte zich gisteren naar de Europese titel bij de cruiserweights. En dat onder het goedkeurend oog van teamgenote Delfine Persoon, die zelf ook grootse plannen heeft.

  "Olympisch kampioene Katie Taylor is overgekomen naar het profcircuit", zegt Persoon. "Ze zit in mijn gewichtsklasse en zal wereldkampioen willen worden. Maar dan moet ze mij verslaan."

  "De kamp tussen mij en Taylor komt er dus aan. Boksen tegen de olympische kampioene is voor mij een mooie uitdaging. Dat wordt denk ik de kamp van mijn leven: de olympisch kampioene tegen de wereldkampioene."

  Persoon: "Minder pijn in handen dan tevoren"

  Maar eerst moet Persoon herstellen van een operatie aan beide handen. "Ik had de ligamenten gescheurd van mijn rechterhand", zegt Persoon. "Die is ondertussen geopereerd en bijna volledig hersteld."

  "Maar omdat ik wist dat het nog een eindje zou duren vooraleer ik weer goed zou kunnen trainen, heb ik mijn linkerhand ook onder handen laten nemen. Want ook van die hand waren blijkbaar mijn ligamenten volledig afgescheurd."

  Persoon plant haar comeback dit najaar. "Tot en met eind juni mag ik nog niet doorslaan. Ik heb nu minder pijn dan tevoren, dat is al een goede zaak. Het is nu gewoon een kwestie van tijd. Op 11 november wil ik mijn comeback maken in Zwevezele."