• home
 • video
 • pas verschenen

  Milanov werpt zijn discus voorbij WK-limiet in Eeklo

  Philip Milanov is de 7e Belg die zich weet te plaatsen voor het WK.

  Philip Milanov kan iets geruster ademhalen, want hij is zeker van zijn ticket voor het WK atletiek in Londen. Milanov liet zijn discus na 65,19m vallen in Eeklo, 19 centimeter meer dan de gevraagde limiet.

  Philip Milanov had eerder dit seizoen dan wel de Diamond League-meeting van Shanghai gewonnen, toch bleef hij toen net onder de gevraagde afstand. Op de meeting in Eeklo lukte het de vicewereldkampioen van 2 jaar geleden dan toch.

  Milanov wierp zijn discus 65,19m ver. Een stuk onder zijn Belgisch record (67,26m), maar toch voldoende om zich te plaatsen voor het WK.

  Milanov is daarmee de 7e Belg die zeker is van deelname in Londen. Eerder slaagden ook Nafi Thiam (zevenkamp en hoogspringen), Bashir Abdi (5.000m), Anne Zagré (100m horden), Koen Naert (marathon), Abdelhadi El Hachimi (marathon) en Thomas Van der Plaetsen (tienkamp) erin zich te kwalificeren.