• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck over de dood van Tioté: "Ik heb hier geen woorden voor"

  Cheick Tioté speelde twee seizoenen voor Anderlecht.

  Glen De Boeck werkte als assistent bij Anderlecht twee jaar samen met Cheick Tioté. Hij reageert verslagen op de dood van de sympathieke Ivoriaan. "Ik bewaar alleen maar goeie herinneringen aan hem."

  "Het is ongelooflijk dat je dit nieuws moet vernemen", is Glen De Boeck even van de kaart. "Hier zijn geen woorden voor."

  "Toen hij bij Anderlecht zat, was hij nog een ruwe diamant. Technisch niet de meeste getalenteerde speler, want hij moest het vooral hebben van zijn werkkracht."

  "Hij was toen nog heel jong en een beetje ongeduldig, zoals veel spelers bij Anderlecht in die tijd. Hij is weggegaan omdat hij niet genoeg speelkansen kreeg. Uiteindelijk is hij bij Newcastle kunnen doorbreken. Dat zegt voldoende over hem."

  "Ik bewaar alleen maar goeie herinneringen aan hem. Hij was heel erg professioneel. Je hoefde hem niet elke dag vooruit te branden. Hij wist dat hij elke dag aan de bak moest om te vechten voor wat hij waard was."