• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Van der Poel doet Van Avermaet na met 2e ritzege en eindwinst

  Mathieu van der Poel verdedigt zijn leiderstrui met verve.

  Mathieu van der Poel blijft zichzelf en de wielerwereld verbazen. Na de tweede etappe won de jonge Nederlander van Beobank-Corendon ook de derde rit in de Boucles de la Mayenne. De allrounder - hij is ook top in het veldrijden en mountainbiken - zette zo de kers op de taart van zijn leiderstrui.

  Van der Poel is aan enkele sterke weken bezig (en dat nog maar in het begin van zijn zomerseizoen na een drukke winter en een kleine ingreep aan zijn knie).

  Hij won half mei op indrukwekkende wijze de Belgian Mountainbike Challenge, verraste in de Wereldbeker mountainbike met een achtste plaats in Nove Mesto en een tweede in Albstadt een week later. En tussendoor snelde hij ook nog naar succes in de tweede rit in de Ronde van België, voor Gilbert en Van Aert.

  En Van der Poel laat niks liggen. In de Boucles de la Mayenne won hij gisteren de koninginnenrit in de spurt bergop van een uitgedunde groep, vandaag haalde hij het in de pelotonspurt.

  Van der Poel: "We wilden massaspurt vandaag"

  Mathieu van der Poel kon niet anders dan lachen: "Het doel vandaag was duidelijk. Controlerend voor een massasprint zorgen. Het was immers net als zaterdag een aankomst die me lag. Ik houd van die licht hellende aankomsten, daar kan ik mijn kracht en snelheid uitspelen."

  "Als je ziet dat je ploeg zo werkt, geeft dat een mentale boost. Gelukkig kon ik de job klaren. In de laatste 500 meter verloor ik het wiel van mijn ploegmaats na een valpartij in de laatste bocht. Zo moest ik echt nog stevig sprinten."

  Bekijk de aankomst:

  Beste renner en beste team:

  Klassementen:

  Uitslag slotrit:
  1. Mathieu van der Poel (Ned), 180 km in 4u02'18"
  2. Marc Sarreau (Fra)
  3. Yohann Gène (Fra)
  4. Lorrenzo Manzin (Fra)
  5. Clément Venturini (Fra)
  19. Christophe Noppe

  Eindstand:
  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 13u03'00"
  2. Johan Le Bon (Fra) op 11"
  3. Clément Venturini (Fra)
  4. Andrea Vendrame (Ita)
  5. Hugo Houle (Can)
  14. Eliot Lietaer - 42"