• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: 1.000 supporters raken (licht)gewond na paniek in Turijn

  Er brak even paniek uit op een plein in Turijn.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Zaterdagavond is in Turijn paniek uitgebroken op het plein waar Juventus-supporters naar de Champions League-finale keken. Mensen liepen mekaar onder de voet na een luide knal, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk. De Italiaanse politie telde maar liefst 1.000 gewonden, vooral lichtgewonden.

  Luide vuurwerkknal

  Ongeveer 10 minuten voor het einde van de finale tussen Juventus en Real Madrid raakte de massa op het San Carlo-plein in paniek. Er werd vuurwerk afgestoken. Na een luide knal dachten sommigen aan een bom, gaf een getuige mee.

  De massa zette zich daarop in paniek in beweging. Mensen liepen mekaar onder de voet. De politie heeft maar liefst 1.000 gewonden geteld. Het gaat hoofdzakelijk om lichtgewonden. De meeste supporters hebben zich verwond aan glasscherven.

  Bezittingen kwijt

  De massa op het plein vond uiteindelijk vrij snel de kalmte terug. Honderden supporters van Juventus, veelal jongeren, waren hun bezittingen kwijtgespeeld in de chaos. Her en der lagen schoenen, tassen en andere spullen verspreid.

  Beelden van de chaos:

  Video player inladen ...

  Foto's van de chaos: