• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vadis Odjidja viert de Poolse titel met Legia Warschau, ondanks desastreuze seizoensstart

  Legia heeft in de eindstand twee punten meer dan drie concurrenten.

  Legia Warschau heeft zich voor de 12e keer in zijn geschiedenis tot kampioen van Polen gekroond. Legia had op de laatste speeldag genoeg aan een 0-0-gelijkspel voor de titel. Legia was het seizoen nochtans slecht begonnen onder ex-Anderlecht-trainer Besnik Hasi.

  Na tweeënhalve maand werd Hasi al de deur gewezen bij Legia Warschau na een slechte seizoensstart. Hasi loodste de club naar de groepsfase van de Champions League, maar in de Poolse competitie puurde hij maar negen punten uit negen wedstrijden.

  De Poolse trainer Jacek Magiera kon het tij alsnog keren. Legia, dat zich als landskampioen plaatst voor de tweede voorronde van de Champions League, heeft in de eindstand twee punten meer dan Lech Poznan, Jagiellonia Bialystok en Lechia Danzig.

  Vadis Odjidja begon in de laatste wedstrijd in de basis, net als ex-Waasland-Beveren-speler Thibaut Moulin.