• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Sky wint experimentele Hammer Series in suspense en chaos

  Team Sky klopte in een spannende spurt Team Sunweb in de Hammer Chase.

  0 / 0
  Team Sky heeft de Hammer Series gewonnen. De Britse ploeg klopte in de afsluitende Hammer Chase (een ploegenachtervolging) nipt Team Sunweb. De chaos regeerde in de strijd om de derde plaats. Het is nog wat wennen aan het experimentele karakter van de koers.

  Velon, de organisatie achter de Hammer Series, wil met deze driedaagse de koers aantrekkelijker maken voor sponsors, renners en publiek. Maar het was toch nog even wennen (zie de reactie van Stuyven in de Lees ook).

  In de klimkoers (Hammer Climb) op vrijdag en de sprintkoers (Hammer Sprint) op zaterdag konden door de renners op verschillende manieren punten verdiend worden voor hun ploeg. Op basis van die punten werd dan een startlijst opgesteld voor de afsluitende ploegenachtervolging, met een groep 1 (voor de 9e plaats) en een groep 2 (voor de eindwinst). 

  In groep 2 mocht Team Sky met een halve minuut voorsprong op Team Sunweb beginnen aan de Hammer Chase. De andere teams volgden met nog wat meer achterstand. De ploeg die als eerste vier renners over de streep kreeg, won. En het werd een heuse sprint tussen Sky en Sunweb. Uiteindelijk haalde Sky het, onder meer Elia Viviani.

  Voor de derde plaats was het een kluwen, omdat de zes overige ploegen in elkaars wiel reden. Het was puzzelen voor de jury om het klassement op te maken. Uiteindelijk eindigde Orica derde en Lotto-Soudal vierde. 

  Bekijk de spannende ontknoping:

  Bekijk de aankomst van Quick-Step Floors (winnaar Groep 2)

  Uitslag Hammer Chase (en eindstand):

  1. Team Sky (GBr), 44,7 km in 51'59"
  2. Team Sunweb (Dui) op 1"
  3. Orica-Scott (Aus) - 36"
  4. Lotto-Soudal - z.t.
  5. Movistar (Spa) - 37"
  6. LottoNL-Jumbo (Ned) - 39"
  7. Cannondale Drapac (VS) - 41"
  8. Nippo-Vini Fantini (Ita) - 45"

  Tweede groep (vanaf plaats 9):
  9. Quick-Step Floors in 52'38"
  10. Trek-Segafredo (VS) op 4"
  11. BMC (VS) - 1'38"
  12. Roompot (Ned) - 2'11"