• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stuyven over Hammer Series: "Heeft wat weg van nieuwelingenkoers"

  Jasper Stuyven in actie tijdens de Hammer Series.

  Met de "Hammer Series" wil het wielrennen zich opnieuw uitvinden. Voor Jasper Stuyven mag er nog aan het concept gesleuteld worden. "Voorlopig blijft het een tussendoortje", reageert hij.

  "Heeft wat weg van een nieuwelingenkoers"

  In Nederlands-Limburg vinden dit weekend 3 dagen lang de "Hammer Series" plaats. De strijd om de beste ploeg bestaat uit een klimkoers, een sprintkoers en een ploegentijdrit.

  "Het heeft wat weg van een nieuwelingenkoers. Van start tot finish is het voluit koersen", vertelt Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) in Sporza op Radio 1.

  "Voorlopig zijn de Hammer Series een tussendoortje voor mij. Het zal erg aangenaam zijn om naar te kijken, maar ik ben nog kritisch. Ik betwijfel of dit wel het juiste concept is."

  "Ik ben eerder een traditionele renner. Ik houd van de lange koersen: 200 kilometer van punt A naar B."

  "Een beetje ingewikkeld"

  Velon, een organisatie van 10 WorldTour-ploegen, is de drijvende kracht achter de Hammer Series. "Ik begrijp dat het wielrennen een nieuw businessmodel nodig heeft", reageert Jasper Stuyven.

  "De inkomsten van de Hammer Series stromen door naar de ploegen, maar voor mij hoeft het niet op deze manier. Velon mag voor mij ook traditionele koersen organiseren."

  De toeschouwers in Nederlands-Limburg kunnen de Hammer Series wel smaken. "Ze waren niet met velen, maar ze hebben blijkbaar wel genoten van de attractieve koers. Ik geloof zeker dat het leuk is om naar te kijken."

  Als afsluiter staat vanmiddag een ploegenwedstrijd op het programma. "Een beetje ingewikkeld", vindt Stuyven. "De Hammer Chase noemen ze het. Dat is een soort ploegentijdrit. Het gaat niet om de snelste tijd, maar wel om het team dat als eerste over de streep rijdt."