• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serieuze streep door de rekening: onderzoek brengt enkelbreuk aan het licht bij Hazard

  Geen Hazard tegen Tsjechië en Estland.

  Eden Hazard heeft een ernstige blessure opgelopen op training met de Rode Duivels. Uit het eerste onderzoek blijkt dat zijn enkel gebroken is. De Rode Duivels zullen het uiteraard zonder hun aanvoerder moeten doen in de oefenmatch tegen Tsjechië en de WK-kwalificatiematch tegen Estland.

  De Rode Duivels trainden zondagnamiddag een laatste keer voor de oefeninterland van maandag tegen Tsjechië. Tijdens een individuele actie blesseerde Hazard zich aan de enkel, zonder dat er een andere speler in de buurt was.

  Iets voor middernacht  op zondagavond liet de voetbalbond weten dat uit de eerste onderzoeken is gebleken dat de rechterenkel van Hazard gebroken is. Dat betekent dat hij waarschijnlijk een aantal maanden buiten strijd is. De wedstrijden tegen Tsjechië en Estland van deze week mist hij uiteraard ook.

  Hazard miste ook de vorige WK-kwalificatiematch in maart tegen Griekenland en de oefenmatch die daarop volgde tegen Rusland. Toen sukkelde de aanvoerder met een kuitblessure, opgelopen bij zijn club Chelsea.

  De laatste interland van Hazard was de thuiswedstrijd tegen Estland in november. België won toen met 8-1. Hazard nam de 3-0 voor zijn rekening.

  Het is nog afwachten wie de aanvoerdersband van Hazard zal overnemen tegen Tsjechië en Estland.