• home
 • video
 • pas verschenen

  Saief verkiest nationale ploeg VS dan toch boven Israël

  Saief speelt sinds 2014 voor Gent.

  AA Gent-speler Kenny Saief is opgenomen in de ruime voorselectie van de Verenigde Staten voor de Gold Cup. Saief speelde al een oefeninterland met Israël, maar heeft laten verstaan voor de VS te kiezen.

  De 23-jarige Saief werd geboren in Florida en heeft de dubbele nationaliteit: de Amerikaanse en de Israëlische. Eind maart maakte hij zijn debuut voor het Israëlisch voetbalelftal in en tegen Kroatië.

  De Verenigde Staten bleven echter een optie, aangezien het om een oefenwedstrijd ging. De Israëlische jeugdinternational heeft ondertussen bij de FIFA documenten neergelegd die hem definitief aan het Amerikaanse voetbalelftal binden.

  De Amerikaanse bondscoach Bruce Arena heeft hem nu opgenomen in de voorselectie voor de CONCACAF Gold Cup, het grootste voetbaltoernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Als hij daar effectief in actie komt, wordt zijn keuze definitief.