Hermien Peters en Lize Broekx peddelen naar brons

zo 4 juni 2017 11:45
De Belgische vrouwen (onderaan) houden knap stand in de laatste meters.
Op de Wereldbekermanche kajak in Belgrado (Ser) is Hermien Peters opnieuw op het podium geëindigd. Na individueel brons pakte ze ook brons met Lize Broekx in de K2.

Brons in olympisch nummer

In een medaillerace gekleurd door de olympische vicekampioenen (Weber-Dietze) en de bronzen medaillewinnaressen Pulawska-Mikolajczyk (Pol) gingen Broekx-Peters vlot van start.

De Belgen nestelden zich in het zog van de Duitse en Poolse duo's vrij snel op een derde plaats. De Australische boot deed er nog alles aan om hen van het erepodium te peddelen, maar de Belgische meisjes gaven geen krimp en pakten voor het eerst in de Belgische kajakgeschiedenis een bronzen medaille in het olympisch nummer K2 500 meter.

9. Dostanic - Relic (Ser) - 1'52"205

Gisteren peddelde Hermien Peters naar brons in de finale van de K1 500 meter.

Artuur Peters eervol vijfde

Artuur Peters, de broer van Hermien, is vijfde geëindigd in de A-finale van de K1 500 meter. De 20-jarige kajakker zag de ongenaakbare olympische vicekampioen Josef Dostal het goud pakken. De Tsjech won voor tweevoudig wereldkampioen René Poulsen uit Denemarken.