• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-speelster Lien Mermans krijgt Sparkle: "Lichtpunt na missen EK"

  Genk-speelster Lien Mermans mist het EK door een hartontsteking.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Lien Mermans, de middenveldster van Genk en de Red Flames, heeft vandaag in het Thermae Palace in Oostende de Sparkle gekregen, de trofee voor de beste speelster in de Belgische competitie. Voor de 26-jarige Mermans is het "een lichtpuntje in de donkere wolk die boven mijn hoofd hangt".

  Mermans kreeg enkele weken geleden immers te horen dat ze enkele maanden moet rusten met een lichte ontsteking van de hartspier en het hartzakje. Geen EK deze zomer dus voor haar.

  "Laat ons zeggen dat de Sparkle een lichtpuntje is in de donkere wolk die boven mijn hoofd hangt. Hier moet ik mij weer aan optrekken. Ik hoop over enkele maanden weer te kunnen aanpikken bij Genk en de Flames."

  Mermans in zog van Wullaert en Zeler

  Mermans, die vorig jaar overkwam van Lierse, haalde het voor de andere genomineerden Imke Courtois (Standard) en Stephanie Suenens (Heist). Beste belofte was Davinia Vanmechelen, die ook voor Genk uitkomt. Standard-doelvrouw Lisa Lichtfus was de beste keepster.

  De trofee werd voor de derde keer uitgereikt: Tessa Wullaert (in 2015) en Aline Zeler (in 2016) waren de eerdere laureaten.

  Wullaert, die in februari de eerste Gouden Schoen voor vrouwen won, kwam niet in aanmerking voor de Sparkle, omdat ze bij Wolfsburg in Duitsland voetbalt.