• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen voetbalpromotie, maar wel Europese bokstitel voor Yves Ngabu

  Yves Ngabu maakte in zijn woonplaats Roeselare een droom waar.

  0 / 0

  Yves Ngabu maakte in zijn woonplaats Roeselare een droom waar.

  Yves Ngabu heeft een van zijn twee sportieve doelen deze week tot een goed einde gebracht: de spits van Zwevezele kon niet promoveren, maar pakte wel de EBU-titel halfzwaargewicht in zijn Roeselare. De 28-jarige bonk versloeg de Hongaar Tamas Lodi met technisch knock-out in de vierde ronde.

  Ngabu, die dit seizoen 23 keer scoorde in de eerste provinciale met Zwevezele, miste donderdag de promotie naar derde Amateur via de eindronde. Maar in de ring kon hij sportieve revanche nemen en won hij een 18e keer in 18 kampen.

  De Hongaar kreeg in de eerste twee ronden rake klappen van de Belgische kampioen, die de gevaarlijke rechtse van Lodi goed ontweek. In de vierde ronde ging Ngabu's tegenstrever tegen het canvas, de kamp ging nog even door, maar toen vond de ref het welletjes.

  Ngabu: "Droom die uitkomt"

  Ngabu, die gecoacht wordt door Filiep Tampere, die ook meervoudig wereldkampioene Delfine Persoon onder zijn hoede heeft, was door het dolle heen: "Dit is een droom die uitkomt. Eigenlijk was mijn droom om Belgisch kampioen te worden in mijn eigen stad, maar nu ben ik Europees kampioen in mijn eigen stad. Ik heb er geen woorden voor."