• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dragons spoelen ontgoocheling door met brons

  Denayer feliciteert Hendrickx met zijn geslaagde strafcorner.

  De Dragons hebben overtuigend de match om de derde plaats gewonnen in de Euro Hockey League. (EHL). De Engelse club Wimbledon kreeg in Brasschaat 3 goals om de oren (3-1).

  Dragons redden de eer

  De Dragons organiseren dit weekend de finales van de Euro Hockey League, de Champions League van het hockey. De Belgische kampioen droomde van goud, maar het is brons geworden.

  Na de opdoffer in de halve finales tegen Keulen (3-5) verwenden de Dragons het publiek met een puike prestatie tegen Wimbledon. Hendrickx opende de score in het eerste kwart met een rake knal.

  Uitblinker Van Doren gaf in het tweede kwart Briels de 2-0 aan. In de slotfase strafte Rubens een misser van Wimbledon af. Hij mocht scoren voor open doel. De eerredder van Roper was een voetnoot.

  Finalewedstrijden
  FinaleRot Weiss Keulen (Dui)Oranje-Rood (Ned)3-2
  Kleine finaleDRAGONSWimbledon (Eng)3-1

  Bekijk de doelpunten

  Van Doren: "Brons verdiend"

  "De club en de supporters hadden iets te goed van ons", vertelde uitblinker Arthur Van Doren. "We wilden hen een reden geven om te juichen en dat is ons gelukt."

  "We hebben het brons verdiend. We hebben een jong team en kunnen nog altijd groeien. Volgend jaar proberen we het opnieuw."