• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Video: Dragons schiet veel te laat wakker tegen Keulen voor finaleplaats Euro Hockey League

  Dragons haalt de finale niet.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Landskampioen Dragons heeft zijn droom op een finaleplaats in de Euro Hockey League moeten opbergen. In de halve finale verloor Dragons op eigen veld met 3-5 van Keulen.

  Voor Dragon is het winnen van de Euro Hockey League (EHL), te vergelijken met de Champions League in het voetbal, de ultieme ambitie. Maar met Keulen als tegenstander was het op voorhand duidelijk dat die opdracht niet eenvoudig zou worden. Keulen speelt met tien Duitse internationals.

  Het eerste kwartier tastten de twee ploegen elkaar vooral af. Dragons kreeg een goede kans, maar scoren lukte niet. Daarvoor was het wachten tot het tweede quarter. Maar het waren wel drie Duitse goals.

  Eerst devieerde Adrians de 0-1 van dichtbij in doel. Gomoll maakte er met een verschroeiend schot 0-2 van en op strafcorner zette Muller de 0-3 ruststand op het bord.

  Toen Miltkau en Grambusch in de vierde quarter de 0-4 en 0-5 maakten, was het kalf verdronken voor Dragons. Net dat leek de ploeg uit Antwerpen nodig te hebben om een slotoffensief in te zetten.

  Opeens ging het heel snel. In 40 seconden scoorde de thuisploeg drie keer. Hendrickx schoot een strafcorner door de benen van de Duitse doelman. Van Aubel werkte een prachtige actie zelf af en Luyten duwde de 3-5-eindstand van dichtbij binnen.

  Van Doren: "Rampzalig tweede quarter"

  Arthur Van Doren vertolkte het gevoel bij de Belgische kampioen: "We zijn enorm ontgoocheld. Ons tweede quarter was verschrikkelijk, op het hoogste niveau betaal je dat cash. Keulen was heel efficiënt. Na hun 4e en 5e goal was alle hoop weg, maar we zetten nog alles op alles. We mogen trots zijn op die reactie."

  De Belgen willen nu brons: "We gaan analyseren wat er is misgelopen. In het begin van het seizoen hadden we nooit verwacht om voor een Europese medaille te kunnen spelen. Voor ons supporters gaan we er alles aan doen om brons te halen."

  Drie goals in de eerste helft

  De 0-4 en 0-5

  Dragons scorrt drie keer in 40 seconden