• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet verliest sprint: "Misschien was ik te zelfzeker"

  Perez klopte Van Avermaet met een fietslengte.

  Anthony Perez heeft de vierde rit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Fransman van Cofidis klopte Greg Van Avermaet na een sprint bergop. Van Avermaet is wel de nieuwe leider na de koninginnenrit. "Misschien ging ik te vroeg en was ik te zelfzeker."

  De renners kregen vandaag zeven beklimmingen te verwerken in de koninginnenrit van de Ronde van Luxemburg. Greg Van Avermaet, tweede in de rangschikking na drie etappes, zette zijn ploeg een hele dag op kop van het peloton.

  Op de laatste klim van de dag gooide Rossetto (Cofidis) de knuppel in het hoenderhok. De Fransman raakte niet weg en een sprint moest voor de beslissing zorgen.

  Daarin werd Van Avermaet perfect gegangmaakt door zijn ploegmakkers, maar hij kon het niet afmaken. De Fransman Anthony Perez (Cofidis) hield de olympische kampioen goed af en snelde naar zijn allereerste overwinning bij de profs. Van Avermaet is wel de nieuwe leider.

  Van Avermaet: "Misschien een beetje te vroeg en te zeker"

  Van Avermaet greep dus naast een twee op twee en hij weet hoe dat komt: "Als je verliest, moet je altijd bekijken wat je goed deed en wat fout. Ik ben niet zo blij met mijn tweede plaats vandaag. Misschien ging ik een beetje te vroeg en was ik wat te zelfzeker. Toen Perez naast mij kwam, had ik niet meer de kracht om hem op mijn lijn te houden."

  "Ik ben nog geen 100 procent en het is normaal dat je soms geklopt wordt. De finish lag mij en ik dacht wel dat ik het kon halen, maar je moet kunnen toegeven dat een ander het beter deed."

  "De eindzege is nu zeker een doel. De rit van zondag ligt me ook wel, dus er moet nog wat mogelijk zijn. En dat in de gele trui."

  De sprint bergop:

  Uitslag rit 4:

  1. Anthony Perez (Fra) - 193km in 4u58'16"
  2. Greg Van Avermaet - z.t.
  3. Xandro Meurisse
  4. Yoann Bagot (Fra) - 1"
  5. Maxime Bouet (Fra)

  Stand na rit 4:

  1. Greg Van Avermaet - 13u41'52"
  2. Antony Perez (Fra) - 22"
  3. Benjamin Thomas (Fra) - 23"
  4. Xandro Meurisse
  5. Huub Duijn (Ned) - 26"