• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trek-Segafredo wint Hammer Sprint, Vanmarcke toont zich

  Vanmarcke stak de armen in de lucht, zijn team werd 3e in de sprint.

  Trek-Segafredo heeft de tweede etappe in de Hammer Series gewonnen. De Amerikaanse WorldTour-formatie was de beste in de sprintkoers voor Lotto-Soudal en Cannondale-Drapac. Sep Vanmarcke versnelde in de slotfase en kwam als eerste over de finishlijn.

  De renners kregen vandaag 8 rondjes van telkens 12,5 kilometer onder de wielen geschoven. Op het einde van de 2e, de 5e en de 8e ronde lagen dubbele punten te rapen.

  Sep Vanmarcke won de eerste sprint voor Cannondale, maar daarna nam Trek-Segafredo het heft in handen dankzij Jasper Stuyven. Onze landgenoot won sprint twee - goed voor dubbele punten - en sprint vier en zo liep Trek uit in de stand.

  Er werd vandaag veel verwacht van Caleb Ewan en Fernando Gaviria, samen goed voor vijf ritzeges in de Ronde van Italië, maar de twee sprinters kwamen ten val tijdens de hectische race en gaven er de brui aan.

  Op twee ronden van het einde trok Vanmarcke nog eens door. Hij kreeg de Italiaan Canola mee van Nippo-Vini Fantini en samen bleven ze voor het peloton uit. Vanmarcke gooide de armen in de lucht, maar zijn team Cannondale werd derde. De dagzege was voor Trek.

  Sky begint met voorsprong aan ploegenachtervolging

  Niet Team Sunweb, maar Team Sky begint morgen als leider aan de ploegenachtervolging, de afsluitende koers. Sunweb was na de sprintkoers aanvankelijk op de eerste plaats gezet, maar speelde die weer kwijt na een herziening van de uitslag.

  De 12,8 punten die Raymond Sinkeldam verzamelde voor Sunweb, werden "conform de wedstrijdreglementen" geschrapt omdat de Nederlander de wedstrijd na een val niet uitreed.

  Sky begint zo met een voorsprong van 32 seconden aan de laatste opdracht. Lotto-Soudal vertrekt als vierde op 1'12". Het team dat als eerste over de finishlijn bolt, wint de eerste editie van de Hammer Series.

  De daguitslag:

  De stand na twee disciplines: