• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo: "Heb veel kritiek gekregen dit seizoen. Dit is mijn antwoord"

  Ronaldo scoorde twee keer in de finale.

  Met twee goals besliste Cristiano Ronaldo de Champions League-finale tegen Juventus. De Portugees was achteraf uiteraard in de wolken met zijn vierde Beker met de Grote Oren. "De peptalk van Zidane tijdens de rust maakte het verschil voor ons."

  "Gaan volgend seizoen voor een derde opeenvolgende Champions League"

  "Dit is een geweldig einde van het seizoen voor ons", stak Ronaldo van wal. "Eerst pakken we de titel en nu de Champions League. De peptalk van Zidane tijdens de rust maakte het verschil voor ons. Ik ben heel tevreden dat we er als eerste ploeg in geslaagd zijn onszelf op te volgen."

  "We hebben geschiedenis geschreven met deze dubbel. Volgend jaar gaan we voor een derde opeenvolgende titel. Dat zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar we gaan het proberen."

  Ook met zijn twee goals was Ronaldo uiteraard tevreden. "Ik heb heel veel kritiek gekregen dit seizoen door mensen buiten de club. Die heb ik vandaag het zwijgen opgelegd. Dit is mijn antwoord."

  "Grote dank aan alle supporters van Real Madrid. Zij zijn altijd in mij blijven geloven. Ik ben heel gelukkig", concludeerde Ronaldo, die voor de vijfde opeenvolgende keer topschutter is van de Champions League. 

  Zidane: "Real Madrid is de grootste club ter wereld"

  Ook voor Zinedine Zidane was het een speciale avond. Hij staat pas anderhalf jaar aan het roer bij Real en pakte zijn tweede Champions League. "Ik heb het geluk dat ik van deze grote club deel mag uitmaken", klonk het na de 1-4-zege tegen ex-club Juventus.

  "Wat we op dit moment mogen meemaken, is geweldig. Real Madrid is de grootste club ter wereld en dat hebben we vanavond opnieuw getoond. We geloofden erin vanaf het eerste fluitsignaal en zijn erin geslaagd. Geweldig."

  "Ik ben heel gelukkig op dit moment. Je ziet het misschien niet aan mij, maar innerlijk ben ik heel blij. Of ik de beste trainer ter wereld ben? Neen, neen, dat denk ik niet."

  Buffon: "Kan onze tweede helft niet uitleggen"

  Gianluigi Buffon kon met de Champions League zijn palmares compleet maken, maar de 40-jarige doelman greep ernaast: "We zijn ontgoocheld. Voor de rust waren we heel goed en dachten we dat we deze match konden winnen. Ik kan niet uitleggen waarom we echter in de tweede helft zo gespeeld hebben. Real Madrid verdient zijn zege op basis van de tweede helft. Ze hebben klasse getoond en hadden de attitude die nodig is om dit soort matchen te spelen."

  Enkele cijfers: