• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Milanov gooit discus het verst op het strand van Oostende

  Philip Milanov won de Urban Memorial discuswerpen in Oostende.

  Philip Milanov heeft op de unieke locatie van het strand van Oostende zijn discus 64,68 meter ver gegooid. De felle zeewind verhinderde een betere worp op de Urban Memorial Van Damme in het discuswerpen.

  De nummer twee van het EK en WK heeft een persoonlijk  record van 67,26 meter, maar dat had hij hier toch niet officieel kunnen verbeteren. De strandopstelling is niet-officieel.

  De Nederlanders Erik Cadee (63,50m) en Stephan Dekker (62,40m) mochten mee het podium op. "Dit was een mooie dag op een fantastische en unieke locatie", reageerde de 25-jarige Milanov.

  "Het is leuk dat er op deze manier wat meer aandacht is voor het discuswerpen. En ik kon me op een ontspannen manier aan het volk tonen."

  17 juni polsstokspringen in Gent

  Nadat begin mei Nafi Thiam de eerste Urban Memorial in het hoogspringen in Luik had gewonnen, was dit de tweede afspraak. De de derde vindt op 17 juni in Gent plaats. Dan wordt er met de polsstok gesprongen, onder meer door Thomas Van der Plaetsen. Ook Antwerpen (verspringen) en Brussel (sprint en kogelstoten) komen nog aan bod.