• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker: "Ik voel me klaar voor een stap hogerop"

  Blijft Leander Dendoncker bij Anderlecht?

  Leander Dendoncker laadt zich na een sterk seizoen bij Anderlecht nog een keer op voor de matchen bij de nationale ploeg. "Mijn situatie is hier anders dan bij de club. Ik weet niet of ik zal spelen." De middenvelder kreeg ook veel vragen over een mogelijke transfer. "Ik weet nog van niets."

  "Ik heb nog niet met Van Holsbeeck gesproken"

  Leander Dendoncker is na het vertrek van Youri Tielemans naar Monaco de enige Anderlecht-speler in de selectie van de Rode Duivels. Maar blijft hij daar nog lang? "Ik voel me klaar voor de volgende stap."

  "Maar ik weet nog niets over een transfer. Ik moet nog praten met mijn manager en zijn mening eens horen." Anderlecht zou 30 miljoen euro willen voor Dendoncker. "Over die dertig miljoen ga ik mijn mening niet geven. Ik heb nog niet met Herman Van Holsbeeck gesproken, hij is immers nog maar net terug van vakantie."

  "Ik snap zijn standpunt wel, maar hij moet het mijne ook snappen: het gaat hier om mijn carrière. Ik weet dat RSCA me graag wil houden, maar ik denk op dit moment vooral aan mijn eigen carrière en ontwikkeling."

  "Ik weet niet of ik zal spelen tegen Tsjechië"

  "Het is dus afwachten en nu concentreer ik me volledig op de nationale ploeg." Rekent Dendoncker op een basisplaats? "Ik weet niet of ik maandag tegen Tsjechië zal spelen. Mijn situatie hier is anders dan bij Anderlecht."

  "Ik denk ook niet dat mijn statuut veranderd is bij de nationale ploeg. Ik heb gewoon mijn best gedaan bij mijn club en probeer hier op training elke dag hard te werken."