• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Lukaku staat op 1, daarna volgt de rest"

  "In principe blijf ik bij Crystal Palace."

  Christian Benteke beseft dat hij tijdens de WK-kwalificatiematch tegen Estland waarschijnlijk opnieuw vrede moet nemen met een plaats op de bank. "Romelu Lukaku staat op één in de pikorde, maar iedereen heeft zijn kwaliteiten."

  "Vroeger waren we met vier spitsen, nu met vijf"

  Benteke scoorde vijf keer in de voorbije vijf interlands, maar op een basisplaats kan hij niet rekenen. Daarvoor is de concurrentie op zijn positie te groot. "Vroeger waren we met vier, Lukaku, Batshuayi, Origi en ik, maar nu moeten we Dries Mertens daar ook nog bij rekenen."

  "Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en wil die ook tonen. In de pikorde staat Romelu op één en daarna volgt de rest." Tegen Rusland en Gibraltar scoorde Benteke wel vlot. "Ik weet niet of ik de concurrentie zo verhoogd heb. Ik wou vooral aan de coach tonen dat er meerdere opties zijn."

  Bij Crystal Palace scoorde hij dit seizoen 15 doelpunten. "Ik lig nog onder contract, dus in principe blijf ik." Toch wordt de spits in de Engelse pers regelmatig in verband gebracht met een transfer naar China. "In de zomer komt er een nieuwe coach en dan zullen we zien wat er verandert."

  "Ik heb nog geen bod gehad uit China, maar als het er moest komen, zou ik het zeker bekijken. Het plaatje moet wel kloppen, want ik heb twee kinderen en moet dus aan mijn gezin denken. Ik kijk naar alle parameters."

  "Moeten de fans de aandacht geven die ze verdienen"

  De Rode Duivels hielden vandaag een Family Day en dat was voor Benteke geen verplicht nummertje. De relatie met de supporters, die de laatste tijd wat vertroebeld was, vindt hij heel belangrijk.

  "De bondscoach heeft dat vanochtend nog eens benadrukt. De laatste maanden waren er enkele misverstanden met de fans. We hebben hen misschien niet de aandacht gegeven die ze verdienden en daarom willen we vandaag graag een mooie tijd beleven met hen."

  Casteels: "Speelminuten tegen Tsjechië? Zou me verwonderen"

  Koen Casteels wist zich met zijn club Wolfsburg pas op het nippertje te verzekeren van het behoud in de Bundesliga. "Het waren heel stresserende weken. We hadden echt angst om te degraderen"

  "Er was veel druk, ook van Volkswagen. Het zou niet goed zijn als hun team naar tweede klasse zou degraderen. Dat zijn ook enkele bestuursleden van de autobouwer ons komen vertellen. Ook vanuit de stad was er wat druk. We moesten het dus halen."

  De 24-jarige doelman heeft er een bijzonder jaar opzitten in Wolfsburg. Hij verdween even uit de ploeg, maar is nu weer titularis. "Nu ik speel, voel ik me goed. Ik heb nog niet met de club gesproken, maar in principe speel ik hier ook volgend seizoen. Het klopt dat mijn naam bij Werder Bremen genoemd wordt, maar dat is elke transferperiode zo."

  Bij de Rode Duivels selecteert Roberto Martinez sinds maart telkens vier keepers, voor de derde stek in de selectie met het oog op het WK zal het tussen Casteels en Matz Sels gaan. "Er kan echt nog veel gebeuren tussen nu en volgend jaar, aan dat WK wil ik nu nog niet denken." Casteels rekent niet op speelminuten tegen Tsjechië. "Niemand heeft me gezegd dat ik maandag eventueel zou spelen, dus dat zou me verwonderen."