• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet sprint naar ritzege in Ronde van Luxemburg

  Greg Van Avermaet heeft zijn snelle benen al meteen teruggevonden.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Greg Van Avermaet heeft niet lang hoeven te wachten op zijn eerste zege sinds zijn comeback. In een groepssprint in de Ronde van Luxemburg was hij sneller dan zijn ploegmaat Jempy Drucker. De Deen Alexander Kamp werd derde. Drucker blijft leider.

  Belgen baas in tussensprint

  Voor de eerste tussensprint, na 13 kilometer koers, ging het er nerveus aan toe in het peloton. Allegaert snoepte daar drie seconden bonificatie weg, Van Avermaet twee. Meteen daarna keerde de rust in het peloton terug.

  Dat was het sein voor Kevin Van Melsen, de Fransman Brice Feillu en de Luxemburger Tom Wirtgen om in de aanval te trekken. Tijdens de tweede helling van de dag moest Wirtgen, leider in het bergklassement, zijn metgezellen even laten rijden.

  Het peloton volgde daar, na 72 kilometer koers, op meer dan drie minuten. De hemelsluizen gingen open en onder impuls van BMC slonk de voorsprong van de vluchters zienderogen.

  Dubbelslag voor BMC

  De Luxemburger Alex Kirsch repte zich naar de leiders toe, met in zijn wiel de Spanjaard Luis Angel Mate en de Fransman Romain Leroux. Van Melsen en Wirtgen hielden het na de beklimming van Direndall voor bekeken en lieten zich inlopen door het peloton.

  Thomas Sprengers maakte de omgekeerde beweging en voegde zich bij de kopgroep. Niet voor lang evenwel. Met Martijn Tusveld, Alex Kirsch, Romain Le Roux, Szymon Rekita, Eduardo Sepulveda, Stephane Rossetto en Luis Angel Mate vormde zich een nieuwe kopgroep.

  In het peloton hield BMC alles netjes onder controle. Net na het ingaan van de laatste plaatselijk ronde van 12 kilometer, voegde een eerste gedeelte van het peloton zich bij de leiders. Daarbij Van Avermaet en geletruidrager Drucker. Zij bleven attent voorin en konden het in de laatste rechte lijn afmaken. Van Avermaet wint daarmee zijn eerste koers sinds Parijs-Roubaix. Zijn ploegmaat Drucker blijft de leider.

  Van Avermaet: "Ik wil gaan voor het hoogst haalbare"

  BMC heeft met Jempy Drucker dan wel de leider, ook Greg Van Avermaet zou niet nee zeggen tegen de eindzege in de Ronde van Luxemburg: "Ik voel me goed. Op de bergjes heb ik niet al te veel problemen en ik heb een degelijke sprint in de benen."

  "Ik ben hier zonder druk gestart, maar ik leg mezelf wel altijd druk op. Ik wil presteren. Nu ik hier toch goed geklasseerd sta, wil ik gaan voor het hoogst haalbare. We zien wel hoe het hier nog loopt."

  Uitslag rit 2

  1. Greg van Avermaet - 178,4 km in 4u34'47"
  2. Jempy Drucker (Lux) - zelfde tijd
  3. Alexander Kamp (Den)
  4. Maxime Bouet (Fra)
  5. Huub Duijn (Ned)
  6. Alexander Krieger (Dui)
  7. Pierpaolo De Negri (Ita)
  8. Pim Ligthart (Ned)
  9. Fabien Canal (Fra)
  10. Andrea Pasqualon (Ita)

  Stand na rit 2

  1. Jempy Drucker (Lux) - in 8u43'41"
  2. Greg van Avermaet - op 1"
  3. Piet Allegaert - 13"
  4. Alex Kirsch (Lux) - 14"
  5. Raphael Freienstein (Dui) - 14"
  6. Benjamin Thomas (Fra) - 17"
  7. Sébastien Delfosse - 20"
  8. Huub Duijn (Ned) - 20"
  9. Andrea Pasqualon (Ita) - 20"
  10. Pim Ligthart (Ned) - 21"