• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Acker: "Ik ben eigenlijk nog altijd bezig met het verwerken van de tegenslag in Rio"

  Van Acker heeft zin om het water op te gaan in Santander.

  Evi Van Acker strandde op de Olympische Spelen in Rio net naast het podium en greep dus naast een medaille. De zeilster had meer tijd nodig dan ze verwachtte om de klap te verwerken, maar heeft het vertrouwen teruggevonden na goeie prestaties. "Ik heb veel zin in de WB-finale in Spanje."

  "Wereldbekerfinale en het WK zijn belangrijk"

  Evi Van Acker moet dit weekend aan de bak in Santander voor de Wereldbekerfinale. "Zo'n finale is altijd leuk. Het is een kleiner deelnemersveld, maar wel met de absolute wereldtop. Ik heb tot nu toe ook een goed seizoen achter de rug."

  "Ik ben blij dat ik het water weer op kan na mijn zege in Hyères en een tweede plaats in Miami", vertelt Van Acker aan Sporza.

  Na die twee wedstrijden nam ze een pauze. "Ik was niet echt ziek, maar ik was gewoon heel moe. Dus ik heb een kleine rustpauze ingelast om fysiek weer de draad op te pikken."

  "De Wereldbekerfinale is uiteraard een belangrijke wedstrijd, maar we werken ook toe naar het WK eind augustus."

  "Landgenoten Plasschaert en Carlier hebben een sprong voorwaarts gemaakt"

  Met Emma Plasschaert en Maité Carlier zijn er nog twee Belgische vrouwen die zich steeds meer meten met de top in het zeilen.

  "Of ik hen als concurrentie zie? Zeker niet. Emma en Maité hebben inderdaad een sprong voorwaarts gemaakt, maar ik kan alleen maar trots zijn dat we nu met drie Belgische dames aan de WB-finale deelnemen."

  "We maken elkaar beter en kunnen met elkaar trainen en omgaan. Dat zijn alleen maar voordelen. Op training leggen we elkaar het vuur aan de schenen. Ze zijn een pak jonger dan ik, dus ik heb wel meer ervaring dan zij."

  "Het niveau is ook hoger dan toen ik begon, maar ze staan op dit moment minstens even ver in hun carrière als ik op die leeftijd."

  "Na Rio wou ik niet stoppen, niet met zo'n gevoel"

  De teleurstelling op de Olympische Spelen was wel enorm groot bij Van Acker, die net naast de medailles greep. "Ik ben eigenlijk nog altijd bezig met het verwerken van die tegenslag. Het was een gemiste kans en het doet nog steeds pijn als ik eraan terugdenk."

  Van Acker was een beetje ziek in Rio, waardoor ze niet in haar beste doen was. "Ik was zeker niet topfit, maar dat is geen excuus. Het kwam natuurlijk wel op een ongelukkig moment. Zodra het begon te waaien, kon mijn lichaam niet meer mee. Dat was heel pijnlijk."

  "Na Rio wou ik dan ook niet stoppen, zeker niet met zo'n gevoel. Ik heb nu wel de goesting om te zeilen teruggevonden. Het blijft mijn passie. Na het WK ga ik nadenken over stoppen, maar tot dan gaan we er 120% voor. Ik meng me nog tussen de wereldtop, dus het is niet dat ik afgeschreven ben", lacht Van Acker.