• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Movistar wint klimkoers in eerste editie Hammer Series dankzij Betancur

  Betancur kwam als eerste over de finish, vóór Victor Campenaerts.

  Dit weekend staat de eerste editie van de Hammer Series op het programma in Nederlands Limburg. De ploegen kregen vanmiddag de klimkoers voorgeschoteld. Movistar trok aan het langste eind dankzij Carlos Betancur en leidt het klassement. Morgen wacht de sprintetappe en zondag sluiten de renners af met de ploegenachtervolging.

  De twaalf WorldTour-ploegen en vier procontinentale teams vaardigen voor de Hammer Series elk zeven renners af, waaruit de ploegleiders vijf renners voor elke proef mogen uitkiezen.

  Er is geen individueel klassement, enkel het sterkste team kan winnen. De klimkoers van vandaag telde 11 rondes van 7 kilometer met daarin telkens 2 heuveltjes (Gemmenicherweg en Vaalserberg).

  Na elke ronde kregen de eerste 10 ploegen waarvan een renner de finishlijn passeert, maar na de 3e, 7e en de laatste ronde waren er dubbele punten te verdienen. De winnaar is dan de ploeg met de meeste punten.

   

  Betancur maakt indruk, ook Wellens en Campenaerts tonen zich

  Orica-Scott greep na de eerste ronde de leiding, nadat Quick-Step de wedstrijd had opengebroken. Voorin liet Tim Wellens zich opmerken, onze landgenoot finishte als eerste na de tweede ronde. Ook Victor Campenaerts voelde zich goed. Hij trok met vier renners in de aanval, onder wie Giro-winnaar Tom Dumoulin en Carlos Betancur.

  Die laatste ging met de eerste dubbele punten lopen. De Colombiaan toonde zich doorheen de hele wedstrijd de sterkste en kon aan de finish telkens uitpakken met zijn explosiviteit. Hij bezorgde Movistar de leiderspositie.

  In het slot trok Campenaerts in de aanval. De 25-jarige Belg leek alleen naar de finish te rijden, maar toen kwam de Colombiaan van Movistar weer aanzetten. Betancur bekroonde zijn sterke koers met ook de laatste dubbele punten. Voor de 27-jarige renner is het de eerste overwinning sinds hij de tweede etappe van de Ronde van Asturië op zijn naam schreef in mei van vorig jaar.

  Movistar neemt de leiding in het klassement, gevolgd door Team Sunweb en Team Sky. Morgen en overmorgen wagen de renners zich aan de "Hammer Sprint" en de "Hammer Chase". Zondag kennen we de sterkste ploeg ter wereld.

  De stand na de klimkoers: