• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martinez: "We willen maandag indruk maken op de fans"

  "Tsjechië is een kans voor spelers om zich te laten zien."

  Roberto Martinez was tevreden na de eerste dag van zijn spelers bij de nationale ploeg. "De spelers zijn meer gefocust op de nationale ploeg dan in maart." Hoe zit het met de blessure van Origi? "We schijven hem zeker nog niet af."

  "Origi heeft last aan zijn kuit"

  Roberto Martinez selecteerde 27 spelers voor de matchen tegen Tsjechië en Estland. Twee namen ontbraken vanmorgen nog: Axel Witsel en Laurent Ciman. "Zij spelen maandag niet tegen Tsjechië. Die match komt te vroeg."

  Ook Origi trainde niet mee. "Hij is de enige die niet kon meedoen. Hij heeft nog last van een blessure aan zijn kuit die hij opliep bij Liverpool in Australië."

  "De medische staf zal het onderzoeken. We schrijven hem zeker nog niet af."

  "Tegen Tsjechië willen we indruk maken op de fans"

  Eerst op de agenda staat de oefenmatch tegen Tsjechië. "Dat is belangrijk als voorbereiding op Estland. Sommige spelers hebben twee weken niet gevoetbald."

  "Ik zal zo veel mogelijk spelers uitproberen. Of Courtois speelt? Dat beslis ik zaterdagavond. Voor spelers die nog niet te vaak voor België gespeeld hebben, wordt het een goede kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben."

  "We willen indruk maken op de fans."

  "Maart was een moeilijke periode voor de spelers"

  In hun vorige WK-kwalificatiematch kwamen de Rode Duivels niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Griekenland. "Dat was een erg moeilijke periode voor de spelers."

  "Nu zijn ze allemaal gefocust op de nationale ploeg. Ze zijn veel meer relaxed."

  Wat vindt de coach van Dries Mertens? "Hij is indrukwekkend op zijn nieuwe positie. Ik heb veel opties voor de nummer 9. Ook Lukaku, Batshuayi, Benteke en Origi kunnen die rol aan."