• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany: "Kans is groot dat volgend seizoen mijn laatste is bij de Duivels"

  Kompany voelt zich prima.

  Vincent Kompany mag zich weer Rode Duivel noemen. De verdediger is volledig fit en amuseerde zich zichtbaar op de eerste training met de nationale ploeg. "Hazard heeft de rol van kapitein goed ingevuld de voorbije jaren", vertelde hij. Zelf droomt hij nog van een schitterend WK.

  Vincent Kompany heeft een moeilijke periode in zijn carrière afgesloten met als kers op de taart eindelijk weer een selectie voor de nationale ploeg. "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld", vertelde hij na de eerste training.

  "Ik beschik over Brussels lef en zelfvertrouwen. Hier ben ik weer. Ik kan niet zeggen dat ik mentaal nog veel sterker kan zijn. Ik begin elke campagne met veel zelfvertrouwen."

  De verdediger krijgt wel zijn aanvoerdersband niet terug van de bondscoach, maar dat vindt hij niet zo erg. "Eden heeft de taak en de rol van kapitein goed ingevuld de voorbije jaren. Ik heb me bewust op de achtergrond gehouden. Zo kregen de jongeren de kans om zich te ontwikkelen."

  Nu heeft Kompany nog een droom, het WK. "Rusland is een geweldige motivatie geweest de voorbije maanden. Dat is een belangrijk doel. Ik wil een geweldig WK beleven in 2018. En nadien? De kans is groot dat volgend seizoen mijn laatste is bij de nationale ploeg."

  "Ik ben veel soberder dan vroeger"

  Uiteraard werd er toch nog even gepolst naar de fysieke paraatheid van Kompany. "Op dit moment voelt alles goed aan."

  "Ik ben wel soberder geworden dan vroeger. Ik geniet van uitvoetballen. Dat heeft Guardiola graag."

  "Welk systeem ik verkies? Spelers moeten flexibel zijn en snel kunnen overschakelen naar een ander systeem. Daarom kijk ik bijvoorbeeld graag naar Tottenham."