• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dragons-coach Willems: "We gaan voor winst in de Euro Hockey League"

  Jean Willems wil geschiedenis schrijven met Dragons.

  Dragons begint zaterdag in eigen huis aan de Final Four van de Euro Hockey League tegen het Duitse Rot Weiss Köln. De Belgische kampioen gaat voor een eerste Europese trofee. Coach Jean Willems en speler Arthur van Doren blikken vooruit. "Ons succes is te danken aan de jeugdwerking"

  "Rijkere clubs, vooral uit Nederland, proberen spelers weg te plukken maar ze blijven"

  Dragons krijgt de eer om de laatste fase van de EHL in het eigen stadion af te werken en dat geeft een extra boost. "We gaan proberen die gouden plak te pakken", zegt Jean Willems. "Dat zou uniek zijn, want dat is nog nooit gelukt."

  "We eindigden wel een keer tweede en twee keer derde. We hebben nochtans een minder sterke kern dan de afgelopen jaren, maar we hebben dat als ploeg perfect opgevangen dankzij de sportattitude van de spelers."

  De nationale ploeg kende een sterke opmars met als uitschieter een zilveren medaille op de Olympische Spelen, maar ook op clubniveau staat België sterker. "Onze club uit Brasschaat staat ieder jaar tussen de laatste zes in de EHL. Maar ook de andere clubs hebben talentvolle spelers. Het is een kwestie van tijd voor hen."

  De spelers van Dragons blijven ook jaar na jaar trouw aan hun club en kiezen niet voor het geld in het buitenland. "Rijkere clubs, vooral uit Nederland, proberen ieder jaar vijf of zes speler weg te plukken. Maar de jongens weten dat ze hier hun studies, job en sociaal leven perfect kunnen combineren met topsport."

  Video player inladen ...

  "Niet de rijkste club, maar goeie jeugdwerking zorgt voor succes"

  Arthur Van Doren is een van de sterke pionnen in het team en kijkt uit naar de Final Four. "De EHL, het equivalent van de Champions League voetbal, op onze eigen club organiseren is echt speciaal. We zitten in een goeie flow en hebben vertrouwen om een goed resultaat neer te zetten."

  De Duitse ploeg uit Keulen wordt op voorhand wel getipt als de favoriet op eindwinst. "Ze hebben een wereldploeg met wereldspelers, dat is duidelijk. Maar wij hebben ook een paar spelers van dat kaliber rondlopen. Op een goeie dag kan elke ploeg van die laatste vier de anderen kloppen."

  De club uit Brasschaat is zeker niet de rijkste club van de vier, maar toch worden er successen geboekt. "Onze club en het Belgische hockey zet vooral in op de jeugdwerking. Daar wordt het verschil gemaakt. 65% van onze ploeg komt ook uit de eigen jeugdreeksen."

  Video player inladen ...