• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Potro troost huilende Almagro: "Als iemand zoiets begrijpt, dan ben ik het wel"

  Almagro kon op de steun van Del Potro rekenen.

  De wedstrijd tussen Nicolas Almagro (ATP-69) en Juan Martin Del Potro (ATP-30) op Roland Garros heeft ontroerende beelden opgeleverd. Almagro moest opgeven met een knieblessure en barstte in tranen uit. Zijn Argentijnse tegenstander troostte hem.

  Nicolas Almagro (31) sukkelt al een tijdje met een knieblessure. Het Spaanse gravelbeest kreeg ook op Roland Garros in zijn tweede ronde tegen Juan Martin Del Potro te veel last van het euvel.

  Bij een 1-1-tussenstand in sets besefte Almagro dat hij de strijd moest staken. De Spanjaard was ontroostbaar, maar kon op de steun van generatiegenoot Del Potro rekenen.

  "Ik heb geprobeerd om de juiste woorden te vinden. Ik heb hem gezegd dat hij aan andere dingen moest denken, zoals zijn familie en kindje", reageerde Del Potro, die een tijdje naast de drievoudige kwartfinalist in Parijs ging zitten.

  "Als iemand begrijpt wat er op zulke momenten gebeurt, dan ben ik het wel", zei Del Potro nog. De Argentijn maakte vorig jaar een geslaagde comeback na enkele seizoenen vol blessureleed.

  Beelden van de huilbui van Almagro