• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defour: "Een jaar zoals dit wil ik niet meer meemaken"

  Defour wil een jaar na zijn transfer weg bij Burnley.

  Steven Defour kijkt na een minder seizoen bij Burnley uit naar een nieuwe club. "Maar een terugkeer naar België is niet aan de orde", vertelt de middenvelder in een interview met Het Nieuwsblad. "Ik moet nu de juiste keuze maken voor mijn carrière."

  Steven Defour werd door bondscoach Roberto Martinez opnieuw niet opgeroepen voor de komende interlands. Maar de bondscoach ging wel langs bij Defour in Burnley om de situatie te bespreken. "Dat heeft deugd gedaan", vertelt de middenvelder in Het Nieuwsblad.

  "Ik pas dus nog steeds in zijn plannen, maar ik moet nu wel de juiste keuze maken in mijn carrière. Een jaar zoals dit wil ik niet meer meemaken."

  Defour wil dus vertrekken bij Burnley. Hij begon wel sterk aan zijn avontuur in de Premier League, maar werd daarna een beetje vergeten op de bank. "Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Burnley want in het begin liep het goed. De trainer geloofde in mij en ik heb goeie wedstrijden gespeeld."

  "Maar daarna volgde een rare periode. Ik begrijp nog altijd niet waarom ik op de bank verzeilde. Maar dat gebeurt in het voetbal. Ik was goed vertrokken, maar het is helaas niet blijven duren."

  En nu? "Ik moet alles laten bezinken en kijken wat er op mij afkomt. Het hele plaatje moet kloppen. Het belangrijkste is dat ik zelf gelukkig ben. En ik wil ook rekening houden met mijn vriendin. We bekijken elk voorstel."

  "Een terugkeer naar België is nu niet aan de orde. Ik wil in België alleen nog voor KV Mechelen voetballen. Maar dan om mijn carrière af te sluiten en daar ben ik nog niet aan toe. Ik ben nog steeds gemotiveerd om op het hoogste niveau te spelen."