• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wereldkampioen Pidcock maakt overstap naar belofteploeg Telenet Fidea Lions

  Pidcock werd vorig seizoen wereldkampioen bij de junioren.

  De Brit Thomas Pidcock krijgt komend veldritseizoen goede raad van Sven Nys. De 18-jarige renner wordt belofte bij Telenet Fidea Lions. "Dit is het beste veldritteam ter wereld, onder leiding van de beste veldrijder ooit." Hij tekende een contract voor twee winters.

  Thomas Pidcock wordt gezien als een toptalent op de fiets. Hij werd afgelopen veldritseizoen Brits, Europees en wereldkampioen bij de junioren. Ook op de weg was hij succesvol. Hij won Parijs-Roubaix voor junioren.

  Pidcock was gegeerd wild op de transfermarkt en Telenet Fidea Lions haalt hem nu binnen. Hij maakt komend seizoen deel uit van het belofteteam met onder anderen Thijs Aerts, Yentl Bekaert en Andreas Goeman. Eerst richt Pidcock zijn pijlen op het WK wegwielrennen in Noorwegen, vanaf 1 oktober 2017 zal hij deel uitmaken van de Telenet Fidea Lions en dit voor twee crosswinters.

  Sven Nys is blij met Pidcock in zijn team. "Hij wordt gezien als een wielertalent pur sang. Hij had veel aanbiedingen en heeft voor ons gekozen. We denken dat we hem nog sterker en beter kunnen maken op crosstechnisch vlak."

  Voor Pidcock was het een bewuste keuze. "Ik heb niet zomaar voor dit team gekozen. Dit is het beste veldritteam ter wereld, onder leiding van de beste veldrijder ooit. Ik kan niet wachten om met de renners en staf van dit team samen te werken."

  Pidcock en Nys werken volgend seizoen samen: