• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Mogelijke CL-tegenstander van Brugge krijgt zware straf voor supportersrellen

  Zo'n 4.000 supporters raakten gewond door de rellen.

  De Griekse voetbalbond heeft AEK Athene en PAOK zwaar bestraft naar aanleiding van de gewelddadige rellen tussen de supporters voor aanvang van de bekerfinale van vorige maand. AEK kroonde zich gisteren nog tot vicekampioen en is zo één van de vijf mogelijke opponenten van Club Brugge in de laatste voorronde van de Champions League.

  Bekijk hier de supportersrellen voor de bekerfinale:

  PAOK won de bekerfinale met 2-1, maar de wedstrijd werd overschaduwd door hevig supportersgeweld. Hooligans van de rivaliserende clubs raakten al uren voor het eerste fluitsignaal betrokken in massale vechtpartijen. Ongeveer 4.000 mensen moesten overgebracht worden naar ziekenhuizen.

  De disciplinaire commissie van de Griekse voetbalbond geeft PAOK de zwaarste straf. De club uit Thessaloniki zal zes punten kwijtraken in het klassement van volgend seizoen en moet maar liefst zeven thuismatchen achter gesloten deuren spelen. Daarbovenop komt nog een boete van 282.500 euro.

  AEK, de mogelijke tegenstander van Club, komt er beter vanaf. De club uit Athene is 170.000 euro verschuldigd aan de voetbalbond en moet drie wedstrijden in eigen huis zonder supporters spelen.

  Olympiakos krijgt ook straf

  De Griekse voetbalbond had genoeg werk, want ook Olympiakos werd bestraft voor ongeregeldheden in de spelerstunnel tijdens een competitiewedstrijd.

  Tijdens de thuiswedstrijd van 1 april tegen Platanias ging de landskampioen met een 0-1-achterstand de kleedkamers in. In de spelerstunnel ontstond tumult tijdens de pauze. Olympiakos won de partij met 2-1, maar houdt er wel drie matchen achter gesloten deuren aan over.