• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Rossom: "Hoop EK basketbal te halen, maar gezondheid van knie krijgt voorrang"

  Van Rossom sukkelt met dezelfde knie als vorig seizoen.

  Sam Van Rossom kreeg midden mei slecht nieuws te verwerken. Een nieuwe knieblessure houdt hem aan de kant tijdens de play-offs met Valencia en ook het EK met de Belgian Lions is in gevaar. De guard is geopereerd en hoopt op een snelle revalidatie. "Ik ben al begonnen met lichte oefeningen."

  Sam Van Rossom zou een sleutelrol moeten vervullen als spelverdeler van de Belgian Lions op het EK, maar een nieuwe knieoperatie gooit misschien roet in het eten. "In principe wacht er een revalidatie van drie maanden na mijn operatie afgelopen dinsdag, omdat mijn kraakbeen helemaal moet herstellen", vertelt Van Rossom aan Sporza.

  "Ik hoop op een mirakel dat ervoor zorgt dat ik vroeger fit ben en het EK misschien nog kan halen. Ik ben al begonnen met een paar lichte oefeningen om zo weinig mogelijk spierverlies te hebben in mijn been. We zullen zien hoe het herstel verloopt en zorgen dat ik weer op een hoog niveau terugkeer zonder risico's te nemen."

  Normaal gezien komt het Europees Kampioenschap, dat op 31 augustus van start gaat, te vroeg voor voor de Belgische guard. Maar dat is niet zijn enig probleem, want zijn contract bij Valencia loopt af.

  "Voorlopig zijn er nog geen gesprekken gestart met Valencia. Bij elke club zullen ze ook wel weten dat ik nu twee keer geopereerd ben aan dezelfde knie en dat zijn geen goeie papieren om de transfermarkt op te gaan. Het kan wel eens een lange zomer worden vooraleer ik weet waar mijn toekomst ligt."