• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Grootste en meest aantrekkelijke uitdaging van mijn carrière"

  Ernesto Valverde moet Barcelona weer aan prijzen helpen.

  Ernesto Valverde is vandaag officieel voorgesteld als de nieuwe trainer van Barcelona. Zoals iedere coach weet de 53-jarige Spanjaard dat de lat zeer hoog ligt. Zijn eerste officiële matchen zijn de twee Supercup-wedstrijden tegen Real Madrid. "Dat maakt onze uitdaging nog groter."

  "Ons eerste doel van het seizoen is om klaar te zijn voor de clasico's", zegt Valverde. "Het feit dat we ook op een vriendschappelijk toernooi tegen Real moeten spelen, maakt onze uitdaging nog groter."

  "Ik ben hier nog maar net en moet nog over alles nadenken, maar het is belangrijk dat de spelers hun vorm vinden in de oefenwedstrijden in de aanloop naar de Supercup. We hebben een zomer met moeilijke wedstrijden."

  "Ik weet dat de lat zeer hoog ligt", gaat Valverde voort. "Barcelona heeft met Luis Enrique, Pep Guardiola, Tito Vilanova en Johan Cruijff geweldige coaches gehad. Ik ken de eisen en de uitdagingen van deze club. Dit is de grootste uitdaging van mijn carrière, maar ook de meest aantrekkelijke."

  "Ik wil de speelstijl van Barcelona terugbrengen"

  Valverde toont zich ambitieus. "Ik ben van plan om de huisstijl van Barcelona, met veel balbezit, druk naar voren en spelen door het midden, terug te brengen. Dat heeft Barcelona altijd het meeste succes opgebracht. Ik ken de stijl nog omdat ik hier ook gespeeld heb tussen 1988 en 1990."

  "Maar het is een groeiproces. In voetbal moet je altijd vooruitgaan. We zullen het stap voor stap bekijken. Zeggen dat we beter kunnen doen is gevaarlijk en ik kan alleen maar dankbaar zijn voor wat Luis Enrique al allemaal heeft gedaan. Hij is een grote trainer. Ik heb mijn idee over wat ik kan doen. Niet beter, maar op een andere manier", besluit hij.