• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ünal, geen succes bij Genk, versiert transfer naar Villarreal

  Ünal speelde het afgelopen seizoen bij Twente.

  Enes Ünal heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Villarreal. De Spaanse club neemt de 20-jarige spits over van Manchester City. Genk-supporters zullen misschien vreemd opkijken want in 2015 werd de uitleenbeurt van Ünal aan hun club niet echt een succes.

  Manchester City investeerde enkele jaren geleden in het talent van Ünal. Het plukte de spits weg bij Bursaspor, maar leende hem dan meteen uit. Zijn eerste halte was Racing Genk.

  Daar werd hij in 2015 voorgesteld als een groot talent, maar uiteindelijk kwam hij maar 12 keer in actie en scoorde hij maar een keer. Niet het rendement waar ze bij Genk en bij City op gehoopt hadden.

  Na die onsuccesvolle passage verhuisde hij naar Nederland en daar vlotte het plots wel. Afgelopen seizoen scoorde hij 18 keer voor Twente. Hij versierde daarmee een transfer naar Villarreal.

  Dat neemt hem nu definitief over van Manchester City. Hij tekende een contract voor vijf seizoenen. De clubs deelden officieel geen transfersom mee, maar volgens verschillende bronnen zou het om 14 miljoen euro gaan.