• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Flames mogen op het EK een extra wissel doorvoeren in verlengingen

  De Red Flames stootten voor het eerst door naar de eindronde van een EK.

  De Europese voetbalbond heeft een belangrijke reglementswijziging doorgevoerd. Op het komende EK voetbal voor vrouwen in Nederland (16 juli-6 augustus), waar de Red Flames voor het eerst in hun geschiedenis aan deelnemen, mogen de ploegen een vierde wissel doen in de verlengingen.

  Ook op het EK voor jongens onder 19 jaar in Georgië (2-15 juli) mogen coaches een extra speler wisselen in de verlenging van een wedstrijd. Dat geldt ook voor de meisjes onder 19 jaar op het EK in Noord-Ierland (8-20 augustus).

  Eerder had de Europese voetbalbond een vierde wissel al toegestaan op het EK voor beloften in Polen (16-30 juni).