• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Ik hoop dat Venus op het terrein wel snel weet wie ik ben"

  Elise Mertens.

  0 / 0
  Elise Mertens wil zich niet van de wijs laten brengen door de mentale spelletjes van Venus Williams. "Ik zal ons Belgenlandje zo goed mogelijk proberen te verdedigen", blikt Mertens vooruit.

  Mertens: "Ik ben moeilijk uit mijn evenwicht te halen"

  Toen Venus Williams de naam van haar volgende tegenstandster hoorde, fronste ze haar wenkbrauwen. Net als bij een mondeling examen, waarbij ze het antwoord op de vraag schuldig was.

  "Mertens wie?", vroeg Williams verbaasd. "Ik hoop dat Venus op het terrein wel snel zal weten wie ik ben", lacht Elise Mertens. "Ik denk dat ik moeilijk uit mijn evenwicht te halen ben."

  "Morgen zal ik gewoon naar mezelf kijken. Ik weet wat ik kan en ik weet wat zij kan. Ik zal ons Belgenlandje verdedigen. Ik zal er alles aan doen om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten."
   

  Flipkens: "Mentale spelletjes van zussen Williams beginnen al bij de toss"

  Kirsten Flipkens versloeg Venus Williams vorig jaar op de Olympische Spelen. Zij weet als geen ander dat de zussen Williams houden van mentale spelletjes. “Van bij de toss beginnen die mentale spelletjes al”, zegt Flipkens.

  “”Ik sta hier en wie ben jij”, zo staan ze daar dan bij wijze van spreken. Ik denk dat Elise gewoon kalm moet blijven. Ze moet van bij de opwarming beseffen dat het op het scherp van de snede zal zijn en dat ze ervoor moet gaan. Elise beseft ook dat niemand onklopbaar is.”