• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke: "Beginnen met Ljubljana, daarna Milan"

  Marc Coucke gaat voorop in het feestgedruis van KV Oostende.

  Voor Marc Coucke is een droom waarheid geworden. Oostende speelt Europees voetbal. "Ongelooflijk", sprak de voorzitter gisteravond na de gewonnen barragematch tegen Genk (3-1).

  "45 jaar op gewacht"

  Marc Coucke was gisteravond dolgelukkig. "Hier wacht ik 45 jaar op", vertelde hij. "Ik was 5 jaar toen ik in de tribunes stond te supporteren voor AS Oostende. Niet voor Europees voetbal, maar in de hoop om niet van tweede naar derde klasse te degraderen."

  "Het is allemaal snel gegaan met KV Oostende. Het publiek volgde ongelooflijk snel. Hier heerst een fenomenale sfeer en we hebben een prachtig team. Dit is het Europees ticket van de hele groep: van Yves Vanderhaeghe, van Luc Devroe en van Patrick Orlans."

  Marc Coucke heeft die structuur mee op poten gezet. "Daar ben ik trots op. We hebben een ploeg moeten kopen, maar als je alle transfersommen samentelt, zijn die zeer beperkt. We hebben een fundament gelegd met de beste trainer, de beste sportieve directeur en de beste commerciële directeur."

  "Ljubljana en dan Milan"

  "We zijn geen "eendagsvis". Volgend seizoen bouwen we voort", belooft Marc Coucke. "Om 16u vergaderen we met ons team. We hebben een mooie basis als ploeg. Nu gaan we proberen om ons te versterken voor Europa. Dat is onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het Belgische voetbal."

  "Als we deze match ook verloren hadden stonden we in het "Guinness Book" onder de categorie "Nooit zo dicht bij Europa gezeten". Zo hard kan voetbal zijn."

  Het is Oostende toch gelukt. Coucke grapt al jaren dat hij naar Ljubljana wil met Oostende. "Laat ons maar tegen hen beginnen. In de volgende ronde mag Milan uit de bus komen. Ongelooflijk dat we met Oostende in die loting zitten. Dat had je me 45 jaar geleden eens moeten zeggen."