• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lyon wint Champions League voor vrouwen na strafschoppen tegen PSG

  Lyon mocht een feestje bouwen.

  2 dagen voor Juventus-Real Madrid moesten de vrouwen aan de slag in hun Champions League-finale. Na 0-0 telde Lyon PSG uit in de strafschoppenreeks: 7-6. De finale vond plaats in Cardiff (Wales), waar meer dan 22.000 toeschouwers aanwezig waren.

  Voor Lyon is het de tweede eindwinst op een rij in de Champions League. Vorig seizoen klopten de Fransen Wolfsburg, het team van onze landgenote Tessa Wullaert. Dit jaar sneuvelde Wolfsburg in de kwartfinales tegen... Lyon.

  Met deze prestigieuze beker maakt Lyon zijn triple vol. Eerder won Lyon dit seizoen ook al de landstitel en de Franse beker.

  De vreugde-uitbarsting na de beslissende penalty