• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome: "Niet Quintana maar Richie Porte is mijn grootste uitdager voor de Tour"

  Chris Froome won de Tour in 2013, 2015 en 2016.

  Nairo Quintana, de grote uitdager van Chris Froome in de Tour, heeft zijn focus volledig op de Franse rittenkoers gelegd na zijn tweede plaats in de Giro. Maar de drievoudige Tour-winnaar ziet de Colombiaan niet als zijn grootste uitdager. "De Tour van dit jaar ligt Richie Porte zeer goed."

  "De Giro en de Tour combineren zal zwaar zijn voor Quintana"

  Quintana, tweede in de Tour achter Chris Froome in 2013 en 2015, heeft voor een zwaar programma gekozen door de Giro te combineren met de Ronde van Frankrijk dit seizoen. Door het verlies tegen Tom Dumoulin in die eerste rittenkoers gelooft Froome dat de Colombiaan zichzelf misschien overschat heeft.

  "Mijn gevaarlijkste concurrenten zullen de renners zijn die de Ronde van Italië hebben laten passeren. Dan denk ik aan Richie Porte, tweevoudig winnaar Alberto Contador en Romain Bardet, de nummer twee van vorig jaar."

  "Ik denk dat het moeilijk zal worden voor Quintana om zowel de Giro als de Tour te rijden", vertelt Froome. "Al is het zeker mogelijk dat de 27-jarige renner van Movistar sterker zal zijn in Frankrijk, omdat hij altijd beter is in zijn tweede grote ronde."

  "Porte heeft dit seizoen al getoond tot wat hij in staat is"

  Chris Froome tipt wel een andere renner, Richie Porte, als één van zijn grote concurrenten. "Richie is uitstekend bezig dit seizoen. Hij schreef de Tour Down Under en de Ronde van Romandië al op zijn naam. Ik denk dat de editie van dit jaar hem bijzonder goed ligt."

  Porte was in het verleden de grote helper van Froome bij Sky in de Tour de France tussen 2012 en 2015. De 32-jarige Australiër verliet het team om bij BMC zijn eigen kans te gaan als kopman.

  "Hij heeft zeker een kans op de eindzege in Frankrijk. Dit jaar liet hij al zien tot wat hij in staat is. Ik heb altijd al geloofd in de kwaliteiten van Richie", loofde Froome zijn ex-ploegmaat.

  "Dat Thomas vroeg uit de Giro moest stappen, is een voordeel voor de Tour"

  Froome rekent in juli op Geraint Thomas om hem bij te staan in het peloton. Er wordt verwacht dat de Welshman in goeie vorm zal zijn door zijn opgave in de Ronde van Italië na een val.

  "Aan de ene kant was het een grote teleurstelling voor Geraint om de Giro niet vol te maken. Maar met het oog op de Tour kan het alleen maar een voordeel zijn voor de ploeg, want hij zal frisser aan de start staan en hij heeft meer tijd om zich voor te bereiden."

  Tot slot liet Froome nog in het midden of hij ook de Vuelta rijdt dit jaar. "Ik bereid me voor op de grote rondes op een gelijkaardige manier als vorig jaar. Toen ging het goed en kon ik de Tour en de Vuelta rijden. Als alles in Frankrijk vlot verloopt, zou ik graag ook aan de start staan in de Ronde van Spanje."