• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Keersmaecker: "Hoop dat het Eurostadion er komt"

  De Keersmaecker trekt aan de alarmbel als het Eurostadion er niet komt.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Komt het Eurostadion er nu of niet? "Een nieuw stadion betekent niet dat België daar voor altijd in zal spelen", zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Als bond kunnen we dan per kwalificatieperiode of zelfs per match beslissen in de welk stadion de Rode Duivels hun interland afwerken."

  De Keersmaecker: "Probleem als er geen Eurostadion komt"

  Het is al een tijdje stil geweest rond het Eurostadion, maar tijdens een bijeenkomst heeft bondsvoorzitter François De Keersmaecker het thema weer onder de aandacht gebracht.

  "Als het Eurostadion er niet komt, zullen we op een bepaald moment een probleem hebben", zegt De Keersmaecker in een gesprek met Peter Vandenbempt. "Want dan zullen we geen stadion meer hebben waarin de Rode Duivels kunnen spelen."

  "Het Koning Boudewijnstadion is compleet verouderd. Maar het is het enige stadion in België waar we 45.000 toeschouwers kunnen ontvangen."

  "Mogelijk per kwalificatieperiode of per match ander stadion"

  "Wij staan alvast 100 procent achter een nieuw stadion", zegt De Keersmaecker. "Maar een nieuw stadion betekent niet per sé dat België daar voor altijd in zal spelen."

  "Het kan zijn dat wij als bond per kwalificatieperiode (van 2 jaar) of zelfs per match zullen beslissen in welk stadion de Rode Duivels zullen spelen. Daarbij houden we rekening met onder andere de supportersbeleving en het financiële plaatje."

  "Ik hoop dat het Eurostadion er komt. Maar we staan een beetje langs de zijlijn. Er zijn wettelijke regels die bepalen of een bepaalde bouwvergunning of milieuvergunning wordt toegekend."

  "De stad Brussel had op een bepaald moment een hele procedure uitgeschreven om het stadion te bouwen. Maar op dat ogenblik is onze rol als voetbalbond uitgespeeld."