• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cyriel Dessers ruilt NAC Breda voor FC Utrecht

  Dessers scoorde 29 keer voor NAC.

  Cyriel Dessers dwong vorige week nog de promotie af met NAC Breda, maar de Belgische spits zet zijn loopbaan nu voort bij FC Utrecht. "We hebben geprobeerd om hem te houden, maar dit is hem van harte gegund", zei Hans Smulders, de technisch directeur van NAC.

  Cyriel Dessers maakte afgelopen seizoen indruk in de Nederlandse tweede klasse. De 22-jarige aanvaller scoorde 22 keer in de reguliere competitie en deed er daar in de play-offs nog eens 7 bij. Hij dwong zo de promotie af naar de Eredivisie.

  Volgend seizoen speelt de aanvaller dus in de hoogste klasse in Nederland, maar niet bij NAC. Hij trekt naar Utrecht. "We hebben geprobeerd om hem hier te houden", vertelde Smulders. "We zijn ver gegaan. Uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor de logische volgende stap in zijn carrière."

  "Bij Utrecht komt hij terecht bij de subtop van de Eredivisie en speelt hij Europa League. Het is hem van harte gegund."

  Dessers kreeg felicitaties van Van Hooijdonk: