• home
 • video
 • pas verschenen

  Cristiano Ronaldo: "Juventus is een geweldig team, maar wij zijn beter"

  Cristiano Ronaldo heeft gepiekt op het einde van het seizoen.

  Real Madrid verdedigt komende zaterdag zijn CL-winst van vorig jaar tegen Juventus in Cardiff. Cristiano Ronaldo verkeert in bloedvorm en geeft zijn ploeg het meeste kans op de Europese beker. Real wordt dan de eerste club die er in slaagt om zijn titel te verlengen. "We moeten tonen dat we beter zijn"

  Cristiano Ronaldo heeft er dit seizoen, mede dankzij zijn coach Zidane, voor gezorgd dat hij helemaal op het einde in topvorm is. "Ik voel me goed en verkeer in uitstekende vorm. Ik was nog nooit zo fit op het einde van het seizoen. Dat is ook te danken aan het intelligente rotatiewerk van Zidane", vertelde de Portugees net voor het vertrek naar Wales.

  Ronaldo scoorde twee opeenvolgende hattricks in de knock-outfase van de Champions League. Eéntje tegen Bayern München in de kwartfinales en eentje tegen Atletico Madrid in de halve finales. In de laatste drie competitiewedstrijden maakte de 32-jarige aanvaller maar liefst vijf doelpunten, wat Real de eerste landstitel in vijf jaar opleverde.

  "We moeten de match aanvangen met nederigheid, maar ook karakter tonen en bewijzen dat we een beter team zijn. Juventus is een geweldige ploeg, maar ik denk dat wij beter zijn. Ik heb het gevoel dat we een uitstekende wedstrijd gaan spelen en winnen. We zitten in een positieve flow, daar moeten we voordeel uit halen."