Ga naar de inhoud

meest recent

      Club, Gent en Oostende beginnen eind juli aan Europees avontuur

       do 1 juni 2017 12:15
      De eerste matchen van de 5 Belgische vertegenwoordigers in Europa.
      KV Oostende heeft gisteren het vijfde en laatste Europese ticket voor België in de wacht gesleept. Op donderdag 27 juli begint het kustteam aan zijn allereerste Europese campagne. Ook Club Brugge en AA Gent komen die week in actie. Landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Zulte Waregem moeten pas half september aan de bak.
      Champions League 2017-2018
      faseteamheenterug
      derde voorrondeClub Brugge25 of 26 juli1 of 2 augustus
      play-offs 15 of 16 augustus22 of 23 augustus
      groepsfaseAnderlechtstart: 12 of 13 september 

      Club Brugge neemt het op tegen Steaua Boekarest (Roe), Young Boys Bern (Zwi), Nice (Fra), Istanbul Basaksehir (Tur) of AEK Athene (Gri). De loting is op 14 juli. Club Brugge is reekshoofd.

      In de laatste voorronde is de vicekampioen geen reekshoofd. Als Club Brugge de groepsfase niet haalt, komt het in de poules van de Europa League terecht.

      Europa League 2017-2018
      faseteamheenterug
      derde voorrondeAA Gent en KV Oostende27 juli3 augustus
      play-offs 17 augustus24 augustus
      groepsfaseZulte Waregemstart: 14 september 

      AA Gent moet twee voorrondes spelen. Het zal telkens reekshoofd zijn en dus worden grote namen als Zenit, Bilbao, Milan of Everton vermeden. De loting voor de derde voorronde vindt plaats op 14 juli.

      KV Oostende zal in de voorrondes geen reekshoofd zijn. Daardoor treft de kustploeg mogelijk twee keer een grote naam als tegenstander. Zo is het niet ondenkbaar dat bijvoorbeeld Athletic Bilbao, Zenit, Marseille, Milan of Everton straks langskomt.