• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bale: "Champions League-finale is reden waarom ik elke dag dubbele sessies deed"

  Bale speelde alles samen nog maar 26 matchen voor Real.

  Geen topvoetballer zal voor het seizoen zo gehoopt hebben om de finale van de Champions League te bereiken als Gareth Bale. Cardiff, het decor van de finale, is de geboorteplaats van de Welshman. Maar blessures lijken de droom alsnog te doorprikken.

  Bale kent bij Real Madrid een seizoen vol blessures. Pas sinds enkele dagen traint hij opnieuw met de groep na een blessure die hij opliep in El Clasico eind april. Net op tijd voor de finale van de Champions League. 

  "Voor een finale van de Champions League heb je sowieso geen extra motivatie nodig" reageerde Bale lachend op een internationaal persmoment.

  "Natuurlijk is het speciaal dat de finale plaatsvindt in mijn geboortestad. Dat is waarom ik zo hard gewerkt heb. Dubbele sessies elke dag. Het zal sowieso speciaal zijn, zeker als we winnen."

  Maar de uitstekende prestaties van Isco dreigen Bale naar de bank te verwijzen zaterdag.  "Ik voel me goed en heb geen problemen meer", zei Bale. "De trainer zal uiteraard beslissen wat er zaterdag gebeurt. Het team zal zich zoals altijd achter zijn besluit scharen."

  "Het was een moeilijk seizoen voor mij door de blessures en een operatie. Ik heb de laatste weken hard gewerkt, maar natuurlijk ben ik nog geen 100 procent wedstrijdfit."

  "Als de trainer denkt dat dat een probleem is, dan is het zo. Als ik op de bank zit, moet ik proberen van de bank te komen en impact te hebben op de match."

  Ramos: "Bale heeft niet de vorm van Isco"

  Zinedine Zidane zal uiteindelijk de knoop moeten doorhakken wie zaterdag speelt. Bale of Isco. Aanvoerder Sergio Ramos heeft wel al en duidelijke voorkeur. "Bale is niet even goed in vorm als Isco", zei Ramos.

  "Maar het is uiteindelijk de keuze van de trainer. Ik hoop dat Isco nog vele jaren bij Real Madrid blijft."

  Als het zaterdag, net als vorig jaar tegen Atletico Madrid, tot penalty's komt in de finale, weet hij al wat hij niet moet doen tegen Juventus-doelman Buffon. "Een Panenka is geen optie tegen een doelman als Buffon. Ik zal moeten improviseren."