• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Meunier was dit seizoen de beste transfer van PSG"

  Meunier eiste regelmatig een stek op in de basiself van PSG.

  Thomas Meunier realiseerde vorige zomer een toptransfer naar PSG. Hoe heeft Meunier zijn eerste seizoen in de Ligue 1 beleefd? Sporza.be legde zijn oor te luister bij Arnaud Hermant, PSG-volger van L'Equipe.

  "De beste transfer van PSG"

  "De prestaties van Thomas Meunier hebben PSG in een moeilijk seizoen veel voldoening geschonken", analyseert Arnaud Hermant. "Hij is zeker de beste transfer geweest."

  "Meunier was niet te duur. Hij heeft slechts 7 miljoen euro gekost en werd als doublure van Serge Aurier gehaald. Maar hij is Aurier in de hiërarchie op rechtsachter voorbijgestoken."

  Meunier trok volgens de PSG-watcher meer dan zijn streng, maar de L'Equipe-journalist ziet ook werkpunten. "Op defensief vlak toonde hij soms enkele zwakheden, vooral op tactisch vlak."

  "Het is een omgevormde aanvaller, die nog niet de finesse van een verdediger heeft. Maar hij is wel zeer goed op de tegenaanvallen. Meunier levert veel voorzetten af en scoort ook af en toe."

  "Nog vooruitgang boeken op defensief vlak"

  "Op defensief vlak moet hij dus nog vooruitgang boeken", klinkt het. "Maar dat geldt niet alleen voor Meunier, hé. In het moderne voetbal wordt een rechtsachter afgerekend op zijn offensieve impulsen, maar je moet natuurlijk nog altijd verdedigen."

  "Maar PSG heeft met Meunier echt een goeie zaak gedaan, terwijl het de zomermercato toch gemist had, want andere transfers zoals Krychowiak en Ben Arfa zijn compleet mislukt. Hij heeft het goed gedaan."

  "We kenden Meunier niet zo goed"

  Was Arnaud Hermant verrast door het complexloze seizoen van Meunier in Frankrijk? "We kenden hem natuurlijk niet zo goed. Alleen de volgers van de Belgische competitie en de Rode Duivels wisten dat hij met zijn profiel wel iets kon betekenen voor PSG."

  "Niet dat hij meteen de vaste rechtsachter zou worden, maar wel een aanwinst die misschien 20 matchen zou spelen. Maar die verwachtingen heeft hij dus overtroffen."

  PSG betaalde "slechts" 7 miljoen euro voor de rechtback. "Dat was voor PSG niet echt een risico. Zelfs al zou hij niet de nummer één op zijn positie geworden zijn, dan kon hij voor dat bedrag nog een goeie back-up zijn. Maar Meunier is gewoon een aangename verrassing."

  "Meunier verbergt zich niet"

  Thomas Meunier heeft de Fransen ook naast het veld weten te charmeren. "Hij is sympathiek, is altijd goedgezind, is grappig en oogt rustig voor de camera's."

  "Hij heeft ook altijd iets te zeggen en verbergt zich niet. Dat is ook fijn voor PSG: ze kunnen op iemand rekenen die goed met de pers kan praten, ook als het minder gaat."

  "Ook de fans waarderen hem wel. Zij zien ook dat hij zich goed geïntegreerd heeft in de kleedkamer. Maar voor hen telt het totaalpakket: aangezien hij goed is op én naast het veld, wordt hij geapprecieerd."

  "Ik denk dat Meunier titularis blijft"

  Wat zijn de verwachtingen voor volgend seizoen? Zal Meunier titularis zijn? "Ik hoop het", zegt Hermant vol overtuiging. "Voor mij is hij een betere rechtsachter dan Aurier, die bruter is en limieten heeft."

  PSG zoekt ook niet meteen naar een alternatief op de rechtsachter. "Tenzij Aurier zou vertrekken. Dat wil hij wel, maar ik weet niet of het bestuur van PSG dat zal toestaan. Maar ik vind Meunier een intelligentere speler dan Aurier en denk dat hij zal blijven staan."